Szereti a vidékies stílust?

Szereti a vidékies stílust?

Ezeket a virágokat termessze!

Egy kert vidéki stílusban a nyugalmat, harmóniát áraszt és a megterhelő napoktól való menedéket jelenti. Sokakat a gondtalan gyermekkorra emlékezteti, mint a nagymama kelt kalácsának illata, vagy a pohár meleg tej a szünidei padon. Vágyunk rá, hogy a kertben vidéki ágyást teremtsünk? Nem hiányozhatnak ezek a virágok.

Állványok:

A vidéki ágyást napos helyre ültessük. Olyan virágokat termesszünk rajta, amelyek elegendő napfényt igényelnek. Bírják a forró nyári napsugarakat, csupán locsolással kell besegíteni nekik– ideális esetben a korareggeli órákban. Az esti öntözés ugyanis gyakran vonzza a csigákat vagy a meztelencsigákat, amelyek a növényeket előszeretettel kóstolgatják.

Lángvirág (Flox)

A hagyományos évelő növények közül nem hiányozhatnak a lángvirágok sem. A mi földrajzi tájainkon nem fagynak meg – elég a tél elől fenyőgallyakkal befedni és már kész is. A lángvirágot cserépben is termeszthetjük, ebben az esetben gyakrabban egynyári virágként nevelhetőek – a telet nem élik túl, ezért alaposan el kell őket rakni télire. Kéthetente egyszer az öntözővízhez a virágzó növények esetén trágyát is adhatunk és rendszeresen nyírjuk le az elvirágzott hajtásokat. A növény ezt gazdag új virágkoronával hálálja majd meg. A lángvirág nem tűri a túlöntözést, éppen ezért ne tartsuk feleslegesen nedves és sötét helyen.

Lángvirág

Rézvirág (Cínia)

A rézvirág gyönyörű egynyári növény – egy sor fajtája közül választhatunk, amelyek a nyár különböző szakaszaiban virágoznak és a virágágyást tarka színekkel borítják. Válasszunk azonban napos állomást számukra megfelelő tápértékű földdel, amelyet ültetés előtt alaposan megérlelt komposzttal vagy vermikomposztálással gazdagítsunk. Hogy támogassuk a virágzást, az öntözővízhez időnként egyszer-egyszer virágzó növényekre való trágyát is tehetünk.

Rézvirág

Kúpvirág (Rudbekia)

Hiányzik az élet a kertjéből? Vonzza oda a beporzókat kúpvirággal! Azon kívül, hogy megszépítik az ágyást, vázában is kitűnően mutatnak. Nem megerőltető a gondozásuk, elég egyszer-egyszer megöntözni, ha már hosszabb ideje száraz, azonban a rosszabb földfeltételeket is eltűrik és szintén elnézik a feledékenységünket. A növényt a földrajzi tájainkon évelő növényként termesztik. Elég a tél előtt elszáradás után mérsékelten megmetszeni és tavaszra egy újabb nyél zöld levéllel örvendeztet meg majd minket. A kúpvirág gyakorlatilag egész nyáron virágzik.

Kúpvirág
0 0 votes
Article Rating