Ce să faci cu fructele pe care nu le poți mânca

Ce să faci cu fructele pe care nu le poți mânca?

Sezonul de fructe din grădinile noastre se află în plină desfășurare. Zmeură, cireșe, caise și alte fructe dulci pot fi găsite și pe tarabele de pe piață sau magazine. Pentru a vă bucura de gustul delicios, este recomandabil să consumați fructele cât mai repede posibil. A doua opțiune este înghețarea fructelor. Facerea gemului, dulceți sau siropurilor au farmecul lor. Ce vei încerca?

Iată câteva sfaturi despre cum să prelucrați cel mai bine de fructe.

1. Înghețarea

Înghețarea este cea mai rapidă alternativă. În plus, fructele congelate își păstrează, de asemenea, o mare parte din vitaminele lor.

Cum se face: Curățați fructele înainte de congelare, depozitați-le în caserole sau pungi de congelare și punețile la înghețat. Le putem de asemena îndulci puțin. Mai ales căpșunile înghețate, zmeura și cireșele au un gust minunat cu puțin zahăr. Zahărul este amestecat cu apa congelata extrasa din fruct.

Fructele moi ar trebui, de asemenea, să fie congelate sub formă de pastă. Pregătirea pulpei este foarte simplă. Se mixează fructele și se adaugă zahăr după gust sau sirop de arțar.

2. Conservare

Conservarea este încă la modă. Chiar și unele fructe obțin o nouă dimensiune a gustului prin conservare. Când puneți fructele la conservat, asigurați-vă că aveți mereu fructe proaspete și sănătoase. Nici nu ar trebui să vorbim despre borcane curate și capece doarece este ceva normal să fie așa. Ar fi păcat dacă ați pierde „recolta” compoturilor gustoase doar din cauza borcanelor nespălate bine.

Cum se face: Tehnici de conservare sunt nenumărate. Dovedita producție ușoară de compot de fructe este cu ajutorul siropului de zahăr. Pe litru de sirop consumați 500-600 g de zahăr în funcție de aciditatea fructului (cu cșt sunt fructele mai dulci cu atăt mai puțin zahăr). Se toarnă siropul fiert încă cald la aproximativ 1cm sub capac, închideți bine și sterilizați.

TEMPO sfat: Pentru a evita oxidarea și decolorarea fructului în timpul gătitului, se recomandă să-l puneți în apă cu oțet sau lamaie sau acid citric după spălare. Apoi, puneți în borcane fructele și turnați siropul preparat peste ele.

Conservarea este încă la modă.

3. Dulceață, gem și marmeladă

Toate cele trei delicatese dulci sunt preparate din fructe coapte sănătoase. La dulceată, curățați, tăiați, presărați cu zahăr și lăsați să stea în frigider cu cel puțin o zi înainte de gătire pentru a lăsa fructul să elibereze sucul. Gemul este fiert din fructe proaspete, când prin amestecare apa se evaporă încet și amestecul se îngroațește. Marmelada este preparat din piure de fructe. Fructul se fierbe și se adaugă apoi zahăr. Desigur, toate cele trei delicatese pot fi preparate fără adăugare artificială de pectină și alți agenți de gelifiere, deși acestea scurtează procesul de preparare.

Toate cele trei delicatese dulci sunt preparate din fructe coapte sănătoase

4. Sirop

Mai ales fructele de padure sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru prepararea siropurilor de casă. Chiar și 1 kg de fructe pot face mai multe sticle de sirop excelent. Tot ce ai nevoie este zahăr (½ kg), lămâie (1 bucată) și apă (½ l). Amestecul este fiert timp de aproximativ 3 ore cu amestecare. Apoi este strecurat, turnat în sticle și sterilizat.

5. Uscarea

În cazul fructelor este bine să nu uitați că le puteți și usca. Uscătoarele de fructe usucă aproape orice fruct. Avantajul este că, prin uscarea lentă între 30 – 50 de grade, fructul reține aproape toate substanțele nutritive. Întotdeauna uscăm numai fructele proaspete și sănătoase. Fructele care se strică repede (căpșuni, cireșele) ar trebui să fie tăiate în cât mai mici părți posibile înainte de uscare și să se usuce bine.

În cazul fructelor este bine să nu uitați că le puteți și usca
0 0 votes
Article Rating