Încercați țuica netradițională

Ginkgo

Încercați țuica netradițională

Copacul ginkgo frumos și maiestuos împodobește multe grădini sau parcuri. Știați că este unul dintre cei mai vechi copaci din lume? Și este renumit nu numai din această cauză. Conține substanțe care acționează ca o barieră protectoare pentru vasele de sânge și creier. De asemenea, acționează foarte bine și sub formă de țuică de casă. Vreți să încercați să o pregătiți?

Ginkgo sau ginko a ajuns în Europa din China. În medicina tradițională chineză este considerat arborele memoriei. Și pe bună dreptate! Ginkgo întărește vasele de sânge și, astfel, îmbunătățește circulația sângelui și revitalizează activitatea creierului. Consumarea ceaiului de ginkgo sau a țuicii după rețeta noastră are și alte beneficii – îi ajută pe oamenii care au tot timpul mâinile și picioarele reci. La doar câteva zeci de minute după ce veți consuma un păhărel, vei simți cum corpul Dvs. va fi străbătut de o căldură plăcută.

Dacă aveți o afecțiune cardiacă sau ați suferit un accident vascular cerebral, discutați cu medicul Dvs. curant despre oportunitatea consumării de ginkgo. Ginkgo nu este recomandat pentru femeile gravide, deoarece crește alimentarea cu sânge și poate cauza hemoragie, mai ales în primele săptămâni de sarcină.

Ginkgo biloba acționează, în general, ca un stimulent al vitalității. Partea cea mai valoroasă se ascunde în ace, care seamănă cu frunzele. Dacă îl cultivați acasă, puteți să utilizați frunzele din propriul pom. Dacă nu-l cultivați, vă recomandăm să alegeți ceaiul gata din magazin, deoarece copacii din parcuri pot fi stropiți împotriva dăunătorilor.

 Ginkgo biloba acționează, în general, ca un stimulent al vitalității.

Rețeta pentru țuica de casă din ginkgo – ginkoviță

Aveți nevoie de:

1/2 litru de țuică de casă, ideal de prune cu aromă fină, eventual vodcă de calitate din magazin

1 lămâie în calitate bio

8 frunze de ginkgo

1 baton de scorțișoară întreagă

5 cuișoare

1 baton de vanilie

1 lingură de zahăr de trestie

Cum să faceți?

Amestecați toate ingredientele și lăsați aproximativ 7 zile la macerat. Apoi strecurați, stoarceți bine lămâia, adăugați 3 linguri de miere și turnați într-o sticlă de culoare închisă. Lichiorul puteți să-l depozitați în frigider. Nu beți din el prea des! Ideal este un păhărel mic o dată pe săptămână. Datorită cuișoarelor și scorțișoarei va stimula și pofta de mâncare.

Rețeta pentru țuica de casă din ginkgo
0 0 votes
Article Rating