4 sfaturi care le-am fi primit de la mamele

4 sfaturi care le-am fi primit de la mamele noastre în timpul creșterii copiilor

Mamelenoastre seîmpotriveau la asta,deșierau atât riguroase, cât și corecte. Deși unele dintre metodeleeducaționale nu ar fiactualeastăzi, aceste 4 sfaturisunt nemuritoare.

1. Învățați copii să fie decenți


A fi decent nu înseamnă doar să salutăm vecinii pe coridor, înseamnă mult mai mult. De exemplu, pentru a nega alimentul pe care copilul nu îl iubește, să-l arătăm prin exemplul: „Fui, nu voi mânca spanacul” vs ” Mulțumesc, dar nu îmi cere asta, nu îmi place spanacul”. De exemplu, aceasta este o demonstrație a asertivității – dacă nu sunt de acord cu ceva, nu vreau ceva, trebuie să spun opinia mea să fie clară, dar în același timp să nu fie bruscă sau total respingătoare față de ceilalți. Învățarea copiilor la comportamentul social poate într-adevăr să vă ia timp, dar rezultatul merită – dacă un băiat știe să se comporte bine cu femeile, mai ușor își va găsi o prietenă, dacă fiica ta poate comunica frumos, aceasta îi va ușura interviul pentru angajare. Luați-o ca o investiție minunată, a cărei revenire va fi deosebită la maturitate.

Învățați copii să fie decenți




2. Nu vă răsfățați copiii


A fi strict nu înseamnă să fii părinte rău, dimpotrivă – dacă ești o mamă strictă, dar corectă, ești un părinte mare. Dacă veți îndeplini toate dorințele copilului în tot ceea ce vedeți cu ochii voștri, se poate întâmpla ca de ”abilitățile magice” ale dvs, să înceapă să abuzeze și, în cele din urmă, să dorească un inorog viu în spate cu un bazin în loc de coadă. Iar când nu-l primește, el încpe să plângă isteric. Astăzi, mulți copii din camera lor au zeci sau sute de jucării cu care nu se joacă sau nici măcar nu le pasă. Nu vă fie frică să le explicați copiilor că dragostea dvs. nu privește numărul de jucării sau banii investiți în hainele sale. În schimb, sunt suficiente doar câteva jucării, poate mai scumpe, iar copilul va învața să aprecieze și, de asemenea, își va da seama că totul nu va veni gratuit.

Nu vă răsfățați copiii





3. Învățați-i valori și idealuri


O parte a societății trăiește astfel încât credința care determină comportamentul ei sunt banii și succesul. Cu toate acestea, există mult mai importante valori și idealuri precum acestea – de exemplu, o familie fericită, o credință în bine, un ajutor celor mai slabi, protecția naturii sau animalelor. Comportamentul copiilor nu trebuie motivat de bani, ci de ceea ce cred cu adevărat și de ceea ce cred ei drept. Da, este o călătorie provocatoare, dar rezultatul va fi meritat. De aceea, sprijiniți-vă fiica dacă se hotărăște să protejeze pădurile din România și faceți acest lucru dacă fiul tău dorește să ajute oamenii care au nevoie de ajutor. Omenirea se retrage, dar și urmașii voștri pot ajuta la oprirea acestui proces neplăcut și la transformarea lumii într-una mai bună.

4. Fără muncă nu prinzi nici măcar un pește


Începând cu vârsta de trei ani, puteți implica în siguranță copiii la teme – de exemplu, spălarea veselei, să strângă jucării, să ducă treningurile murdare la coșul de rufe. Mulți părinți se concentrează asupra unor activități care, în opinia lor, aduc copiii la succes și astfel unii din ei devin egoiști care nu pot coopera și cred că totul le va cădea gratuit din ceruri. Doar munca de acasă îi ajută pe urmașii tăi să și dezvolte autonomia, responsabilitatea și auto-controlul. În acest fel îi veți conduce de la vârsta mai fragedă în drumul spre o slujbă echitabilă, ceea ce face posibil ca succesul să devină adevărat. Învățați-i, să nu le fie frică să-și murdărească mâinile și să facă lucrurile cu sinceritate, pentru că dacă nu face aceasta în scurt timp, ei pot să renunțe. Pentru că și bătrânii noștri spuneau: fără muncă nu prinzi nici măcar un pește .

Fără muncă nu prinzi nici măcar un pește
0 0 votes
Article Rating