Cum să treci perioada postnatală?

Cum să treci perioada postnatală?

Naștere, sosirea unei noi persoane în viață, hormoni. Mai ales în perioada postnatală la primul copil. Ce este bine și ce nu este?

Ascultați-vă!

Primele zile după întoarcerea de la spitalul de maternitate sunt sau pot fi un șoc mare – pentru tine, mai ales dacă ești pentru prima dată mamă, pentru partener, nou-născut, restul familiei. Dintr-o dată nu sunteți doi, sunteți plini de teamă, așteptare, epuizare. Totul te doare, te fac sa te simti ciudat, simti dragoste? Sau nu? Totul este normal! Un cocktail de hormoni care circula in venele tale . Cu toate acestea, dacă simțiți că sunteți sătulă pănă peste cap, disperată, fără o cauză tristă, nu ezitați să vorbiți cu un expert. Depresia postnatală nu este nimic de care să vă fie rușine. Și puteți trece rapid și eficient dacă vă tratați la timp si în mod corespunzător și cu ajutorul unui expert.

Întotdeauna ești pe primul loc tu, nu copilul tău. Doar o mamă sănătoasă, puternică și mulțumită poate avea grijă de ceilalți. Relaxați-vă mult, nu vă fie teamă să cereți ajutor pentru îngrijirea micuțului, punețivă la som saufaceți o plimbare, chiar și pentru 5 minute. Dacă vă simțiți rău sau aveți dureri, închideți-vă singură în baie. Gandițivă că nimeni nu își potoleste setea dintrun pahar gol.

Comunică

Baza unei relații fericite, căsătoriei, coexistenței este o comunicare sănătoasă. Vorbește despre sentimentele tale, cere ajutor, plânge, roagăl pe partenerul tău, „doar” să te asculte. Puteți face mult mai bine fată greutăților.

Comunică

Mama sau soacra?

Există, în principiu, două tipuri de femei. Nu ne putem imagina o zi după naștere fără ajutorul mamei sau soacrei. Pentru alții, prezența unei alte persoane în casă este doar o povară. Dacă aparțineți celui de-al doilea grup, iar mama soacră sau mama dvs. este mai greu de refuzat, nu vă opuneți . Ați fi nervoase , poate că ar fi ajuns la o ceartă. Ar fi bine să o rogi să pregătească și să-ți aducă o gustare preferată. Faceți cunoștință cu copilul și puteți să programați o vizită mai lunga la sfărsitul perioadei postnatale . Este ceva normal! Odată ce am crescut în familii mari, copiii au fost îngrijiți de generații, rude, verișori … Astăzi familia este în mare parte nucleară – constând doar din părinți și copii; Interacțiunile sociale sunt, de asemenea, diferite. Nu vă gândiți la ceea ce ar spune ceilalți despre asta. Să faci cea ce consideri tu că este mai bine .

TEMPOtip: respingeți vizita, mai ales dacă este o familie sau prieteni mai îndepărtați. E complet normal, nu trebuie să te simți vinovat. Primele zile după naștere sunt pentru tine să experimentezi o nouă etapă a vieți, să înveți cum să lucrezi în treime, să îți cunoști noul corp, expresiile copilului, să încerci să-l „apuci”, să alăptezi, să nu alăptezi, să fugi prin apartament, să ajungil a el cănd plănge și să vă bucurați că a adormit și însfărșit puteți să vă spălați părul. Acestea sunt momente de neuitat, nu-i lăsa să te perturbeze doar pentru ca vrei sa ii satisfaci pe ceilalti. Acum e doar despre tine.

Nu vă neglijați partenerul

Este important să implicați tatăl copilului dumneavoastră în îngrijirea de zi cu zi – schimbați scutece împreună, purtați copilul în brațe, împărțiți băile copilului. Încredere-te pe tine și pe partenerul tău – l-ai ales tată pentru urmașii tăi, așa că nu-ți fie frică că îl va răni când îi face baie. Învățați împreună. Nu este rău dacă participați, de asemenea, la un curs înainte de naștere împreună , unde vor explica de multe ori îngrijirea de bază a nou-născutului. Acest lucru este util în special pentru cei care vor fi părinți pentru prima dată.

Alaptarea doare?

S-ar putea să vă surprindeți că unele lucruri naturale nu merg în mod natural. Alaptarea este o luptă ocazională, uneori o alergare pe distanțe lungi, uneori doriți să renunțați. Nu trebuie să te simți vinovat dacă nu începi să alăptezi. Puteți ajunge la experți, consultați spitalul – și deși nu există nici o îndoială că laptele matern pentru copii este cea mai bună hrană, în unele cazuri, mamele pur și simplu nu pot alăpta și nu sunt mai rău decât altele.

Adesea, în special care sunt mame prima dată, ei descriu alăptarea ca pe o experiență dureroasă – dar veți învăța treptat să atașați copilul în mod corespunzător și vă va ajuta foarte mult, reflexele sale naturale nu îi vor permite să facă altceva. Dacă nu știți, cereți ajutor – mama, prietenul, experții. Uneori, asigurați-vă că faceți totul bine și că alăptați este suficient. Și acesta este unul dintre lucrurile care este, în principal, cauza (găndirea).

Alaptarea doare

Numere de telefon importante:

Înainte de naștere, sunați pediatrul și, eventual, consilierul în lactație, dacă vă gândiți la serviciile sale. Dacă sunteți stresat de o situație neașteptată în care aveți nevoie de sfaturi de specialitate, veți economisi timp în căutarea lor. Rețineți că copilul dvs. ar trebui să aibă un pediatru înainte de naștere. Veți dicta numele și contactul acestuia înainte de naștere personalului.

0 0 votes
Article Rating