Primăvara vine încet și ierburile sunt plantate cu ea. Nu uitați să adăugați în acest an la carne rozmarin și busuioc , care are un rol important atăt în bucătărie căt și asupra sănătații și a stării generale a corpului uman. Iată o listă cu cele mai puternice efecte:
Proprietăți diuretice
Rozmarinul are un efect benefic asupra rinichilor, previne formarea de pietre la rinichi, și ameliorează simptomele reumatismului.
Prepararea: infuzați câteva grame de rozmarin uscat în apă clocotită timp de aproximativ zece minute. Puteți bea 2 – 3 cești de ceai pe zi.
Digestie
Unul dintre cele mai sănătoase avantaje ale rozmarinului este ușurința digestiei. Această plantă este utilă în special dacă suferiți de balonare, crampe de stomac sau constipație.
Ingerare: Adăugați rozmarin în preparate culinare,fie că este proaspăt sau uscat acesta este cel mai potrivit pentru preparatele din carne sau sosuri.
Memorie și concentrare
Rozmarinul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra concentrației și memoriei, cunoscut deja în Grecia antică. Intelectualii de atunci nu au ezitat să poarte o coroană de rozmarin pe capul lor când trebuiau să se gândească la un subiect foarte important.
Utilizare: Un mod mai eficient decăt a purta rozmarin pe cap este să adăugați câteva picături de ulei de rozmarin esențial in difuzor.
Ameliorează durerea
Dacă aveți dureri de cap frecvente, chiar și migrene, încercați să faceți inhalati de aburi cu rozmarin. Începeți prin adăugarea rozmarinului în apa fiartă, punețiva prosopul peste cap și încercați să inhalați vaporii parfumați de apă. Respirati profund pana cand simțiți că durerea se ameliorează.
Utilizare: Există mai multe moduri. Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a ne relaxa este baia fierbinte, la care adăugați frunze de rozmarin
Combaterea stresului și a insomniei
Stres, anxietate, insomnie … Efectele liniștitoare ale rozmarinului ne vor ajuta să combatem aceste boli.
Utilizare: din nou această plantă poate fi folosită în multe feluri: ceai, difuzor, baie …
Efect de dezinfectare pentru piele
Rozmarinul are proprietăți antimicrobiene excelente și, prin urmare, este folosit pentru a dezinfecta rănile și arsurile. De asemenea, este adesea folosit împotriva scabiei sau a infecțiilor parazitare ale pielii.
Utilizați: Gatiți câteva grame de rozmarin în apă timp de aproximativ 10 minute pentru a trata problema pielii. Lăsați să se răcească și aplicați acestă apă în zona afectată.
Ajută la creșterea părului
Rozmarinul incetineste căderea parului si stimuleaza regenerarea parului, care poate fi atribuita efectelor scalpului. Puteți găsi pe piață câteva tipuri de apă de păr de rozmarin sau puteți pregăti preparatul acasă cu ulei esențial de rozmarin. Totuși, rețineți că uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și nu sunt recomandate pentru utilizare la copii, femei însărcinate sau care alăptează.