În sfârșit a sosit perioada când putem să ne bucurăm de zilele cu soare și ne luăm la revedere de la vremea înnorată și ploioasă. Dar cu această schimbare ar trebui să ne gândim și la protejarea vederii noastre – în special împotriva razelor de soare. Exacta așa, vorbim despre ochelarii de soare. Dar cum să-i alegem? Este suficient că ne plac, sau ar trebui să ne gândim și la specificațiile tehnice sau filtrele de protecție? În următoarele rânduri veți afla cum să vă alegeți ochelarii de soare ca să fiți mulțumiți.
Ochelarii de soare ar trebui în primul rând să vă placă
Să purtați ochelarii de soare care nu vă plac este o prostie cu posibilitățile de astăzi. Deci, la primul criteriu ar trebui să vă sfătuiți cu gustul Dvs. Dacă vă plac ochelarii stil Aviator, căutați între aceste forme de ochelari. Dacă preferați ochelarii minimaliști Lennon, care sunt din nou la modă, în nici un caz să nu faceți un pas pe lângă. Oricum, ochelarii de soare ar trebui să armonizeze cu garderoba Dvs. Totuși, să cumpărați o piese pe care nu o să aveți cu ce să o potriviți, este puțin inutil.
Un ajutor ar trebui să fie, de exemplu, și faptul că dacă garderoba Dvs. este dominată de îmbrăcăminte îndrăzneață cu un iz de extravaganță, ochelarii ar trebui să fie mai degrabă simpli. Ca să nu se bată reciproc aceste piese. În schimb, dacă aveți în garderobă rochie minimalistă fără model, oufiturile Dvs. le puteți sparge tocmai cu ochelarii extravaganți. Liniștit și cu ochelarii mari argintii care amintesc de filmele sci-fi. Desigur, dacă vă plac.
Alegeți ochelarii de soare și în funcție de tipul feței
Dacă v-ați ales ochelarii de soare care vă plac, încă nici pe departe nu ați câștigat. Despre faptul dacă vă vin bine, în mare măsură decide și tipul feței Dvs. Prin urmare nu ar trebui să vi le comandați de pe internet fără a le încerca: nu ezitați să mergeți la o optică, încercați o ramă cu formă asemănătoare și ascultați intuiția Dvs. sau o prietenă bună care vă va însoți.
În
principiu aici este valabil că pentru fiecare tip de față este
potrivită o formă diferită de ochelari: Dacă aveți fața
rotundă, alegeți ramele pătrate care prin acest contrast vor
avantaja aspectul Dvs. În cazul unei fețe pătrate începeți să
încercați ochelarii de soare cu rame rotunde sau rotunjite. Pentru
o față ovală sunt potriviți ochelarii mai mari, care pun în
evidență formele regulate. Pentru doamnele cu fața asemănătoare
cu forma inimii sunt excelenți, de exemplu, ochelarii de soare de
pisică sau aceia, care au ramele mai groase. Dacă fața Dvs. are
contururi romboidale, puteți apela la ochelarii de soare de pisică
sau la ramele dreptunghiulare.
Construcție de calitate
Dacă la ochelarii de soare anteriori vi s-a rupt de obicei rama, avem pentru Dvs. două sfaturi. Primul este să vă alegeți o construcție de metal rezistentă care rezistă și la o sarcină mai mare. Deși, în comparație cu ochelarii de plastic este mai grea, după câteva zile de purtat o să vă obișnuiți cu ea fără probleme. Al doilea sfat sunt ochelarii ai căror rame pot fi întinse până la 180 °. Aceștia sunt o alegere excelentă pentru mămicile ai căror copii se joacă cu plăcere cu acest accesoriu modern. Se găsesc mai ales din plastic, de exemplu, producătorul Izipizi este cunoscut pentru această tehnologie.
Întrebarea este și dacă să alegeți lentile de plastic sau de sticlă În ce constă diferența? Lentilele de plastic sunt mai ușoare, de obicei mai ieftine, mai rezistente la spargere, pe de altă parte se zgârie mai ușor și în comparație cu lentilele de sticlă nu pot să capteze radiațiile infraroșii. În plus, lentilele de sticlă au un avantaj în faptul că sunt rezistente la zgârieturi, însă sunt mai grele și mai predispuse la spargere. În cazul în care căutați ochelari de soare universali, lentilele ar trebui să fie fotocromatice – ele se pot adapta la lumină și nu distorsionează culoarea în funcție de cum strălucește soarele.
Ochelarii de soare trebuie să protejeze vederea
Ca ochelarii de soare să nu fie doar un accesoriu modern, este important să vă gândiți și la proprietățile lentilelor. Cu aceasta va fi de ajutor un filtru UV care nu lasă radiațiile UVA și UVB să pătrundă. Dacă ochelarii au marcajul UV 400, aceștia oferă ochilor Dvs. o protecție adecvată împotriva razelor solare. În plus, merită să urmăriți și permeabilitatea de lumină a lentilelor, aceasta este determinată de categoriile numerice de la 0 la 4. Dacă sticla este marcată cu 0, aceasta este clară sau foarte fin colorată și lasă să pătrundă aproximativ 80-100% din radiațiile vizibile, în timp ce numărul 4 indică o colorare foarte închisă, care lasă să pătrundă 3-8% din radiații. Deci, ochelarii potriviți pentru purtare obișnuită se află undeva între aceste extreme. Dacă vă pasă de aceste criterii, ochelarii de soare vă vor fi un însoțitor excelent pe tot parcursul anului.