De ce și cum să citiți cărți copiilor

De ce și cum să citiți cărți copiilor?

Nu trebuie să aveți un mic geniu acasă sau un cap foarte inteligent – dar ar trebui să citiți cu copiii dumneavoastră. Și practic înaite de naștere, poate chiar mai devreme. De ce? Citește!

Cititul dezvoltă gândirea, construiește vocabularul, îmbunătățește imaginația și, în plus, aproape nu costă nimic – puteți împrumuta și cărți dintr-o bibliotecă. Tot ce trebuie să „sacrifici” este timpul tău. Și asta e nevoie pentru a-ți dezvolta proprii copi, nu?

Este ideal pentru a începe cu o poveste simplă deja în timpul sarcinii. Poate fi la o petrecere (o petrecere plănuită pentru bebeluși), o scurtă poveste ideală pentru o noapte bună, o poezie sau o rugăciune. Copilul se potrivește tonului tău de voce, iar după ce a venit în lume, acest ritual îl va calma.

1. Citiți cu voce tare

Baza este citirea cu voce tare, în mod clar și ideal, astfel încât copilul să te poată vedea. Dacă citiți copiilor pentru noapte bună, ei se pot așeza în poală, dar în mod ideal, faceți timp să citiți ziua împreună pentru a vedea dacă este nevoie la buzele dvs. Astfel vor învăța regulile pronunțării corecte.

Citiți cu voce tare

2. Citește încet

Copii mici nu pot să urmărească povești lungi. Poate că se vor bucura de citirea paginilor de mijloc a cărții sau vă vor forța să citiți cărțile de la capăt – din ultimul capitol. Respectați-l. Desigur, copii mai mari pot fi ghidați. Sunt bune, de exemplu, poezii ritmice scurte și repere, pe care copiii le pot repeta după tine și pot învăța să citească.

3. Citiți ceea ce vă place

Faceți timp plăcut petrecut în lectură împreună cu copiii dvs. Nu este adevărat că doar pentru copil trebuie să fie interesantă cartea. Dimpotrivă, ar trebui să fie deosebit de plăcut pentru tine să faci copilul să simtă că lectura este un moment plăcut și te îmbogățește. Veți găsi cu siguranță o carte pentru copii care vă va inspira cu povești sau ilustrații. Dacă nu este printre reviste, vizitați biblioteca și găsiți cărți care erau interesante pentru dvs ca și copil. Cel mai probabil vă vor distra.

Citiți ceea ce vă place

4. De asemenea citiți când copilul știe deja să citească

Și cel mai important, în cele din urmă. Mulți părinți nu mai citesc atunci când copii știu deja să citească. Dar este păcat. Pe lângă faptul că pierde momentele minunate cu copilul, care nu se mai repetă, ei opresc progresul pe care au lucrat de atâția ani. Copilul învață să citească în cinci, șase sau șapte ani, dar este încă greu de urmărit povestea. În plus, dacă aceștia citesc în liniște la o vârstă mai înaintată, au tendința de a sări peste cuvintele mai grele. Dacă doriți să continuați să dezvoltați vocabularul copilului dvs., păstrați-l în viață și cu elevii dumneavoastră.

De asemenea citiți când copilul știe deja să citească
0 0 votes
Article Rating