Recent, au existat rapoarte privind modul în care utilizarea balsamului de țesături este inutil și poluează mediul înconjurător, contaminarea inutilă a îmbrăcămintei și provocarea reacțiilor alergice. Cu toate acestea, dacă nu doriți să renunțați la haine parfumate, avem un sfat pentru tine!
1. Balsamul de rufe distruge țesuturile
Este un fapt dovedit că, dacă utilizați balsam de țesături, de exemplu atunci când spălați prosoape sau alte pânze de îmbrăcăminte, îi faceți rău – balsamul de rufe spalat prost este prins pe fibre, lipindu-le împreună. De aceea, îmbrăcămintea termică sau de exercițiu nu trebuie spălate cu balsam de rufe. În loc de balsam de rufe, este suficient să adăugați o bucată de ciorap vechi, picurată cu ulei esențial de calitate.
Nu puneți niciodată ulei direct pe îmbrăcămintea pe care doriți să o spălați! Poate lăsa pete pe care nu le veți curăța. Evitați utilizarea de uleiuri care nu sunt potrivite pentru aplicarea pe piele.
2. Mașina de spălat curată
Aveți senzația că hainele au un miros neplăcut? Poate că mașina de spălat este înfundată. Curățați-o bine cu un detergent pentru mașină de spălat (pentru modelele mai vechi puteți încerca rețete făcute la domiciliu, cum ar fi acidul citric, oțetul sau bicarbonatul de sodiu, acest sfat nu este recomandat pentru aparatele care sunt încă în garanție). Dacă starea nu se ameliorează, scoateți furtunurile de alimentare cu apă și scoateți apa. Apa poate fi blocată atunci când furtunul este îndoit sau plasat necorespunzător în acesta.
3. Temperatură înaltă
Din când în când, spălați prosoape mai vechi sau lenjeria de pat în mașina de spălat la cea mai înaltă temperatură posibilă. Astfel, germenii și bacteriile sunt distruși, reziduurile de detergent care sunt adesea depozitate în mașina de spălat la temperaturi scăzute sunt dizolvate. Și cel mai important – scapi de miros!
4. Capsule, pudră, gel?
Săpunuri! Pentru un ciclu de scurtă durată, comprimatele de spălare sau capsule nu reușesc deseori să se dizolve complet și rămână în mașină sau haine și pot începe să miroase în timp. Aceeași situație se întâmplă și cu detergentul pudră de spălare. Gelul de spalare nu este adesea foarte eficient sau nu este economic – îl veți folosi prea mult, mai ales dacă nu urmați doza. Încearcă spălarea cu săpunuri. Aceste ajutoare naturale curăță rufele în timp ce nu poluează mediul. Și pot fi folosite în mod repetat!
5. Tambur prea plin
Hainele au nevoie de mult spațiu pentru spălare – dacă umpleți tamburul la maxim, nu se spăla bine și pot mirosi după scoaterea din mașina de spălat. Călcarea este, de asemenea, un sfat bun – ucide bacteriile .
TEMPOtip: Puneți pungi de lavandă uscată sau alte plante aromatice între hainele uscate. Veți iubi acest parfum natural!