Este comestibilă (chiar și fără gluten), deși copiilor cu siguranță nu le va plăcea. Este ușor de lucrat cu ea, este colorată în mod natural, copiilor le amintește de lut și joaca în noroi, poate fi ușor spălată din îmbrăcăminte și nu se va întări rapid, dacă este păstrată corect. Vreți să vă confecționați propria plastilină împreună cu copiii? Veți experimenta multă distracție.
Plastilina este o jucărie minunată pentru dezvoltarea abilităților motorii. Este plăcută senzorial (plăcută la atingere), îi ajută pe copii să își dezlănțuie imaginația, dezvoltă creativitatea și îi motivează să lucreze la răbdare și concentrare. O puteți pregăti și acasă cu ajutorul ingredientelor pe care în mod normal le aveți în bucătărie.
Pentru plastilina de casă aveți nevoie de:
300 ml extract puternic din ceai de Rooibos
150 grame amidon de porumb
80 grame de sare
2 linguri de oțet clasic din alcool
1 lingură de ulei
Procedura:
1. Ceaiul vărsat Rooibos îl pregătiți ca de obicei – turnați apă clocotită peste ace, lăsați câteva minute la macerat (în acest caz și 20 de minute), strecurați și lăsați la răcit.
2. Amestecați ingredientele și amestecând încet lăsați să fiarbă la foc mic. Masa începe treptat să se îngroașe. Nu încetați să încălziți până când nu se va mai lipi deloc și va forma un bulgăre care seamănă cu plastilina.
3. Lăsați să se răcească și haideți să creați!
TEMPOsfat: Depozitați plastilina într-un recipient cu capac sau într-o pungă de plastic, altfel se va întări.
Cu ce să colorați plastilina în mod natural?
Dacă nu vreți plastilină maro, utilizați apă curată. Dacă vreți verzuie, utilizați extract de urzică sau pătrunjel. Pentru o culoare verde intensă adăugați o linguriță de orz verde sau matcha. Pentru plastilina violet puteți să adăugați în apă suc de sfeclă roșie. Turmericul sau șofranul vor avea grijă de culoarea galbenă (dar atenție la alergiile de contact). Sau experimentați cu culorile alimentare și creați-vă întreaga gamă de plastilină de casă.